Betalning och frakt

Betalningssätt

Vi erbjuder följande betalningsmöjligheter:

  1. Faktura netto 30 dagar: en enkel kreditupplysning görs för detta alternativ. Betalningen sker till bankgiro eller via swish. Fakturan skickas som pdf-fil till önskad mejladress.
  2. Avbetalning 3 månader: betala i din egen takt inom tre månader. En enkel kreditupplysning tas för detta alternativ. En fast uppläggningsavgift på 300kr tillkommer
  3. Avbetalning 6 månader: betala i din egen takt inom sex månader. En enkel kreditupplysning tas för detta alternativ. En fast uppläggningsavgift på 450kr tillkommer.
  4. Förskottsbetalning: fakturan skickas till kund som pdf-fil till önskad mejladress. Fakturan betalas via swish eller bankgiro.
  5. IBAN-betalning: för utländska kunder betalas fakturan i förskott via IBAN-konto.

För att undvika så kallade dubbelbetalningar, det vill säga att kunden betalar fakturan två gånger, så finns betalningsinstruktionerna och betalningsuppgifterna (swish-nummer och bankgiro) enbart på fakturan. Hittar du inte din faktura? Hör av dig till oss, så skickar vi en ny.

Fraktkostnad: fri frakt och returfrakt

Om de särskilda villkoren för utbytesenheter eller reparationsenheter är uppfyllda, så tillhandahåller BQE en fri frakt och en fri returfrakt med våra frakthandlingar. Dessa fria frakter gäller endast inrikes transport. Frakter som ej uppfyller dessa villkor debiteras enligt vår fraktprislista  hos DB Schenker. Ifall enheten skall skickas till oss för renovering, så stäm av med oss innan du tar bort något från bilen. I ganska många fall skickar vi kuvert med pluggar och fraktetikett då det är extremt viktigt att plugga hydraulblocken. I andra fall – ifall det gäller ett styrdon exempelvis – så skickar vi vanligen fraktetiketten på mejl för att spara tid.

Outnyttjade utbytesenheter

Om en utbytesenhet beställts och levererats av oss enligt överenskommelse så gäller fri frakt och returfrakt. Undantaget är då kunden returnerar en fungerande utbytesenhet utan att nyttja denna. Vi tar då ut en avgift om 300kr inklusive moms för frakt och returfrakt. Detta för att täcka in porto för utebliven order. Det går givetvis bra att ångra sig efter att ha beställt en utbytesenhet av oss, men vi förbehåller oss då rätten att ta ut ovanstående belopp. Har vi inte hunnit skicka beställningen så kostar det givetvis inget att ångra en beställning.

Leveranssätt

Alla leveranser sker idag med DB Schenker. Normal transporttid är 1-4 vardagar. På helgdagar sker inga leveranser.

Leverans sker för privatperson med Schenker Parcel Ombud. fritt vårt lager. Liggetid på utlämningsställe är fjorton dagar.

För företag sker leveranser normalt genom Schenker Parcel, med leverans till dörr, fritt vårt lager. Returetikett medföljer i lådan på alla beställningar där retur erfordras.

Leveranstid

Bekräftade beställningar före klockan 13.00 på lagerförda produkter eller utbytesenheter expedieras som regel samma dag (gäller vardagar).

Leveranstiden för reparationer/rekonstruktioner av produkter är 1-2 dagar. Det tar alltså 1-2 dagar från det att vi fått in produkten tills den är färdig att sändas tillbaka. Den totala tiden från kund till BQE och tillbaka till kund är cirka en arbetsvecka.

Avvikelser från ovanstående kan dock förekomma vid högre arbetsbelastning.